vrijdag 10 oktober 2014

Talentstroom Reseach & Design gestart met First Lego League

Alle leerlingen uit klas 2 van R&D (Research & Design) doen mee aan de wereldwijde wedstrijd van de FIRST LEGO League (FLL®). De afgelopen weken zijn ze druk bezig geweest met het vormen van teams, het bouwen van de missies van dit jaar en het uitvoeren van hun eigen onderzoek.
 
De voorbereiding: intensief en leerzaam
De 3 teams zijn gevormd en ze hebben elk een eigen programmeerbare robot (EV3 mindstorms) en laptop gekregen, waar ze samen zorg voor dragen. Om goed voorbereid de regiofinale in te gaan, moeten er verschillende deeltaken worden uitgevoerd per team. Om de vaart erin te houden werken de leerlingen twee keer per week aan hun project. Sommigen steken er zelfs nog eigen tijd in, of gebruiken een STIP-uur, als dat kan.
 
Meer info/belangrijke data
Onderstaande finales vinden beide plaats op locatie Mariënburg. De komende weken zal o.a. via de Blog meer informatie en updates over de teams volgen.
  • Schoolfinale Comenius Esdoorn (1 team) en Mariënburg (3 teams)
    maandag 17 nov. 16:30-18:00. Uitsluitend voor familie en vrienden / de beste 3 teams gaan door naar de regiofinale.
  • Regiofinale FLL Fryslân (!)
    zaterdag 29 nov. 10:00-14:30 (o.v.b.). Hier zullen minimaal 10 Friese teams, waaronder ook die van Comenius tegen elkaar strijden. De winnaar gaat door naar de Benelux-finale!
Vast sfeer proeven?
- Mooi filmpje van de Regiofinale 2013 op Comenius: http://youtu.be/UHuKOeEyc0Q (tip!)
- Foto-stream regiofinale: http://youtu.be/WvJUPLC2kt4 
Met vriendelijke groet,
Mevr. de Wit en men. Dekkers, coaches First Lego League / R&D
 

Over de FIRST LEGO League
De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.