Schoolregels voor de leerlingen op Mariënburg , Klein Mariënburg en Mariënburg Academie
Aansluitend op het leerlingenstatuut voor CVO zijn voor Mariënburg en haar nevenvestigingen een aantal specifieke schoolregels opgesteld. Deze regels zijn bedoeld om het verblijf op school prettig en veilig te maken en te houden. We verwachten van jou dat je samen met de leraren, conciërges en andere medewerkers van de school, deze regels naleeft en uitdraagt.
1. We verwachten dat je op een respectvolle manier met elkaar en elkaars spullen omgaat.
a. Dit betekent dat je bij de kantine, op de gangen, in de lokalen, etc. niet scheldt, vloekt, rent, duwt of trekt. Het betekent ook dat je netjes met het gebouw en het materiaal omgaat en je eigen troep opruimt. In de lokalen mag je niet eten en drinken, mits er bijzondere omstandigheden zijn en een docent daar toestemming voor geeft.
b. Sinds 1 september 2017 is Mariënburg een rookvrije school. Roken is dus verboden in het hele gebouw én op het terrein rondom de school.
2. We verwachten dat je al je lessen van begin tot einde volgt en dat je op tijd in de lessen bent.
a. Lessen starten en eindigen bij de bel. Tijdens de lessen loop je dus niet op de gangen. De kantine en lounge zijn de ruimtes waar je kunt pauzeren. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van het schoolplein.
b. Als je na de bel nog niet in het lokaal arriveert ben je officieel te laat. Alleen met een te-laat-briefje- heb je dan toegang tot de les. Dit briefje krijg je als de conciërge een scan van je schoolpas heeft gemaakt. Zorg daarom dat je je schoolpas altijd bij je hebt. Onafhankelijk daarvan noteert de leraar je als ‘te laat’ in Magister. Als je in verband met vertrektijden van trein of bus later komt of eerder weg moet, krijg je van je teamleider een “permanent-te-laat-briefje” of “permanent-vroeg-vertrekken-briefje”.
c. Mocht je door bijvoorbeeld ziekte niet in staat zijn naar school te gaan dan bellen je ouders op de dag zelf naar de receptie om je ziek te melden. Voor afspraken die eerder bekend zijn (bijvoorbeeld de tandarts) of verlofaanvragen (bijvoorbeeld voor een sporttoernooi of om een huwelijk bij te wonen) mailen je ouders naar: verzuimmarienburg@cvo-nf.nl. Mocht je op school onverhoopt ziek worden en naar huis willen dan meld je je af bij het leerplein. Je moet er in alle gevallen voor zorgen dat je bij afwezigheid goed geïnformeerd bent over het opgegeven huiswerk en de gemiste lesstof.
3.We verwachten dat je in de lessen je spullen voor elkaar hebt en actief meedoet.
a. Als je een lokaal binnenkomt, is je jas al in de garderobe of in je kluisje. Je hebt je spullen die je nodig hebt voor de les bij je en legt die op tafel neer. Voor de mediatheek geldt dat je de tas in het tassenrek plaatst en alleen die spullen eruit haalt die je nodig hebt.
b. Je hebt het opgegeven huiswerk voor een les gemaakt. Heb je dit niet, dan heb je daar waarschijnlijk een goede reden voor. Dat meld je voor het begin van de les bij de docent. De docent neemt vervolgens een passende beslissing.
c. Het gebruik van je smartphone in de les is niet toegestaan. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je je beter kunnen concentreren en dat je beter presteert zonder de voortdurende prikkels van de smartphone. Voordat je het lokaal betreedt, heb je de smartphone daarom uitgezet en bij binnenkomst plaats je deze in de daarvoor bestemde bak/tas. Alleen als de leraar toestemming geeft, mag je je smartphone pakken en gebruiken voor educatieve doeleinden in de les. Als je toch zonder toestemming van de docent je smartphone gebruikt, wordt deze voor de rest van de dag in beslag genomen.
d. In de lessen doe je actief mee. Als je uit een les wordt verwijderd blijf je in alle gevallen netjes. Je meldt je daarna bij lokaal 13 en krijgt een verwijderbrief. Daarna ga je in lokaal 13 of bij het leerplein zelfstandig aan het werk. Ca. 5 minuten voor het einde van de les ga je met de verwijderbrief terug naar je docent om de verwijdering te bespreken. De docent neemt vervolgens een passende beslissing.