dinsdag 14 juni 2011

Oegandees kinderkoor op Mariënburg

Op donderdag 16 juni a.s. belooft het een groot feest te worden voor de klassen 1 en 2. Wij krijgen dan bezoek van een Afrikaans kinderkoor. Het betreft het Kidsgear Children’s Choir.


Dit koor wordt gevormd door een aantal kinderen van de basisschool (‘Kidsgear’) van de stichting UP4S. Deze stichting biedt kansarme kinderen in Oeganda een warm thuis en een goede schoolopleiding. Voor de weeskinderen is er een kindertehuis. Op de basisschool zitten inmiddels 300 kinderen. Dit jaar is een middelbare school van start gegaan: het ‘HOY’s College’, wat staat voor: ‘Hope of Youth’. Door zang, dans en muziek hopen de kinderen aandacht te krijgen voor dit project. Daarmee werken zij aan hun eigen toekomst en die van hun leeftijdsgenoten.
Wij hopen dat u wilt overwegen om een kind van dit project te sponsoren. De leerlingen krijgen hiertoe een informatiefolder mee naar huis.
Het Kidsgear Children’s Choir is op donderdag 16 juni van 8.20 – 11.00 uur op locatie Mariënburg. Zij bieden een indrukwekkend programma aan van zang en dans met verschillende workshops. Alle eerste en tweede klassen doen mee met dit programma. Bij mooi weer geven de Afrikaanse kinderen al om 8.00 een optreden op het schoolplein. Vanaf ongeveer 10.15 is het slotconcert in de kantine. Het belooft een kleurrijk en indrukwekkend spektakel te worden.

Meer informatie over UP4S vindt u op de website: www.up4s.nl. Hier vindt u ook een kort filmpje van het koor. Een directe link is naar dit filmpje:

T. Deelstra, docent GLV.