donderdag 29 april 2021

H3: nog wijzigen van vakken of profiel?

Zoals ouders en leerlingen van klas 3 weten zal vlak na de meivakantie op 18 mei de deadline verstrijken om nog een profiel of vak(ken) te wijzigen. Hier willen wij jullie en u op attenderen, want vanaf 19 mei is het niet meer mogelijk een wijziging aan te brengen.

Wat belangrijk is om te weten dat de meeste leerlingen heel goed hebben gekozen. Ze hebben goed naar adviezen geluisterd en hebben gekeken naar hun realistische kansen om te slagen voor de gekozen vakken. Dat verdient echt een compliment!

Nu er iets meer cijfers binnen zijn gekomen is het misschien makkelijker in te schatten of een vak nog omgeruild moet worden.

Een wijziging van een vak is alleen verstandig als daarop ook een positief advies voor gegeven is in Magister en de leerling op dat vak(ken) een ruime voldoende (rond de 6,5) staat. In de bovenbouw scoren leerlingen over het algemeen iets lager. Dan zal de leerling in klas 3 laten zien dat nieuw te kiezen vak(ken) aan te kunnen.

Voor het wijzigen van een vak heeft u DIT formulier nodig. Graag door ouders laten ondertekenen en dmv een PDF bestand retour sturen naar n.vanwessel@cvo-nf.nl. Of anders een foto mailen naar dat mailadres.