woensdag 17 maart 2021

Klas 1,2,3: Belangrijke informatie over week 12 en 13

Rondom de concrete schoolgang is besloten de komende twee weken (week 12 en 13) het huidige schema met twee weken te verlengen. Hieronder daarvan een overzicht. Let op: hierbij geldt dat in week 13 donderdag 1 april (wegens een organisatiedag) en vrijdag 2 april (wegens Goede Vrijdag) lesvrije dagen zijn. 

Na deze twee weken ontstaat er ruimte om leerlingen in de onderbouw meer op school te laten komen, doordat er in de examenklassen geminderd wordt. Waarschijnlijk kunnen leerlingen in de onderbouw vanaf week 14 om de dag naar school.

De komende weken (week 12 en 13)

·     De klassen en klassenhelften gaan volgens onderstaand schema naar school. Op de dagen dat een klas niet naar school gaat is er gewoon digitaal les volgens de agenda in Teams.

WEEK 12

Klas 1

Locatie = KMB.

Dinsdag 23 maart

Deel A

Donderdag 25 maart

Deel B

Vrijdag 26 maart

Deel A

Klas 2

Locatie = KMB of MAR

Maandag 22 maart op KMB

Deel A

Woensdag 24 maart op KMB

Deel B

Vrijdag 26 maart op MAR

Deel A

Klas 3

Locatie = MAR

Dinsdag 23 maart

Deel A

Donderdag 25 maart

Deel B

Vrijdag 26 maart

Deel A

WEEK 13

Klas 1

Locatie = altijd KMB

Dinsdag 30 maart

Deel B

-

Deel A

-

Deel B

Klas 2

Locatie = KMB of MAR

Maandag 29 maart op KMB

Deel B

Woensdag 31 maart op KMB

Deel A

-

Deel B

Klas 3

Locatie = MAR

Dinsdag 30 maart

Deel B

-

Deel A

-

Deel B

 Belangrijke afspraken:

·     Op de dagen dat de andere helft van een klas op school les heeft, volgen de leerlingen die thuis zijn deze lessen digitaal mee. De docent die fysiek lesgeeft zal zijn/haar aandacht vooral richten op de leerlingen die fysiek aanwezig zijn. Leerlingen die thuis zijn volgen bijvoorbeeld alleen het begin (welkom en uitleg) en het einde (afsluiting) van een les en werken tussendoor aan hun huiswerk.

·     Klassen die fysiek les hebben van een docent die niet op school komt, volgen deze lessen digitaal op school. Een andere docent sluit bij deze les aan om toezicht te houden.

·     Talenstromen worden voorlopig alleen digitaal gegeven. LO-lessen gaan buiten fysiek door, mits het weer dit toelaat. Als dit niet het geval blijven de leerlingen met de LO-docent in de klas. Voor leerlingen die LO op een fysieke lesdagen volgen is het verstandig direct in sportieve kleding naar school te komen, want mogelijkheden tot omkleden zijn zeer beperkt.

·     Klassen worden in vaste lokalen ingeroosterd en ook de pauzes vinden in deze lokalen plaats. In de kantine is daartoe te weinig ruimte wegens de anderhalve meter afstand. Wel is het mogelijk in pauzes naar buiten te gaan en stimuleren we docenten ook tijdens lessen naar buiten te gaan. Specifiek voor Klein Mariënburg geldt dat

o   leerlingen in de lokalen 1, 2, 3 & 4 pauze houden op het binnenplein;

o   leerlingen in de lokalen 8, 9, 10 & 11 pauze houden op het sportplein;

o   leerlingen in de lokalen 12, 13 & 14 pauze houden op het fietsplein.

·     Alle toetsen die worden afgenomen (fysiek én/of digitaal) zullen in de agenda van Magister worden genoteerd.