maandag 8 maart 2021

H3: vooraankondiging: Invoeren profielkeuze en adviezen economie

 

Begin van deze week worden de profielkeuzegesprekken afgerond tussen de decaan en leerlingen die dat nog nodig hadden. Zoals eerder vermeld: Hebt u als ouder toch nog twijfels aan de keuze, bespreek dit met de mentor. Hij/zij kan inschatten of er nog een gesprek met de decaan nodig is.

Op donderdag 18 maart (groep A) en vrijdag 19 maart (groep B) worden de leerlingen die dan op school zijn ingeroosterd door de decaan en roostermaker uit de les gehaald. 

Dit zal op beide lesdagen gedurende het 2e, 3e of 4e lesuur plaatsvinden. In een computerlokaal voeren de leerlingen hun voorlopige keuze in, daarna gaan ze weer terug naar de les. 

Wel is het handig van te voren de profielkeuze scherp te hebben: welk profiel en welke 5 vakken voer je in?

 

Donderdag 18 maart

GROEP A

Precieze tijdstip

klas

vak

Vrijdag 19 maart Groep B

Precieze tijdstip

klas

vak

Tijdens 2e les uur.

9.00 uur

H3A

Eco 

Tijdens 2e les uur

9.00 uur

H3C

Frans 

Tijdens 2e lesuur.

9.25 uur

H3B

Ned 

Tijdens 2e lesuur

9.25 uur

H3E

Duits 

Tijdens 3e lesuur

9.45 uur

H3C

Aard 

Tijdens 3e lesuur

9.45 uur

H3D

Wiskunde

Tijdens 3e lesuur

10.10 uur

H3F

Ned 

Tijdens 3e lesuur

10.10 uur

H3F

Duits     

Tijdens 4e lesuur

10.55 uur

H3D

Sk 

Tijdens 4e lesuur

10.55 uur

H3A

Aardrijkskunde 

Tijdens 4e lesuur

11.20 uur

H3E

Ned 

Tijdens 4e lesuur

11.20 uur

H3B

Duits 

 

Hoe het proces verder verloopt, volgt in een brief die begin volgende week naar de ouders wordt verstuurd. Leerlingen kunnen tot 1 mei nog een wijziging met de mentor of decaan bespreken, als ze dat nodig vinden.

 

Adviezen economie

Alle docenten van havo 3 vullen voor 16 maart hun tweede advies in Magister in. Het vak economie is net gestart en doordat dit een nieuw vak is, is het voor de docent nog niet mogelijk om zonder toetsen een advies uit te brengen. De toets zal niet in de eerste week dat leerlingen naar school gaan worden afgenomen en wordt binnenkort ingepland en eind maart zal in magister een advies van economie worden geplaatst. Dat is niet erg. Is een leerling van plan Economie en/of Bedrijfseconomie te kiezen, dan voert hij dat 18 of 19 maart in, maar blijkt voor 1 mei dat het toch niet verstandig is, kan de leerling het vak alsnog wijzigen.

 

N. van Wessel, decaan