vrijdag 19 februari 2021

H3: profielkeuzegesprek met decaan

De afgelopen weken hebben alle mentoren van klas 3 een profielkeuzegesprek gevoerd met alle havo 3 leerlingen.

Deze week heeft de decaan alle leerlingen met de mentoren besproken en is voor de decaan helder met welke leerling er nog een gesprek moet plaatsvinden over de profielkeuze.

Op donderdag 18 februari heeft de decaan in elke klassen chat van Teams gemeld wanneer welke klas en welke leerling aan de beurt is voor het keuzegesprek.

De datum wordt genoemd, maar de precieze tijdstippen durf ik nog niet in te plannen omdat ik nog niet weet hoe het onderwijs er na de voorjaarsvakantie.

Na de vakantie zal ik elke leerling die ik wil spreken persoonlijk chatten via Teams op welk tijdstip ik hem/haar wordt verwacht. Ik reken er dan ook op dat de leerling het keuzeboekje paraat heeft.

Ouders mogen digitaal aanschuiven als ze willen, maar het blijft de keuze van de leerling waar de leerling achter moet staan.

Als u dus wilt weten of uw zoon of dochter wordt ingepland, dan kunt u hem/haar dat nu al vragen.

Op de volgende dagen worden een aantal leerlingen via Teams door de decaan gebeld.

Maandag 1 maart: H3B 4e en 5e uur

Dinsdag 2 maart: H3D vanaf het 2e tot en met het 9e uur

Donderdag 4 maart: H3E: vanaf het 2e tot en met het 9e uur

Maandag 8 maart: H3C: vanaf het 2e tot en met 9e uur

Dinsdag 9 maart: H3F: vanaf het 2e tot en met 9e uur.

Leerlingen uit havo 3A die een gesprek nodig hadden hebben die inmiddels gehad.

Als de naam van uw zoon/dochter niet in de klassen chat wordt genoemd maar u heeft zelf nog grote twijfels over de profielkeuze, geef dat bij de mentor aan.

Als de mentor het nodig vindt dat de decaan met u in gesprek gaat, dan zal de decaan op donderdag 11 maart en maandag 15 maart beschikbaar zijn om afspraken met ouders te maken via teams.

Na de voorjaarsvakantie volgt er nog een mail over het verdere verloop van het proces, zoals een 2e ronde adviezen rond 16 maart en het definitieve invoeren van de keuze rond 22 en 23 maart.

Tot nu toe is de decaan over het algemeen te spreken over de haalbaarheid van de gekozen vakken en profielen! De haalbaarheid, succes hebben in de bovenbouw en behalen van een diploma is prioriteit nummer 1!