vrijdag 29 mei 2020

Klas 2: welkom volgende week weer op school!


Klas 2: weer naar school!
Beste leerlingen van Mariënburg,

Komende dinsdag is het zover: vanaf dan mogen we weer naar school! Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om alle voorbereidingen te treffen binnen en buiten school, zodat jullie op een zo veilig mogelijke manier weer op school kunnen werken. Er zijn een aantal belangrijke zaken in dit blogbericht die je goed door moet lezen.



Rooster 
Het is de bedoeling dat jullie twee keer per week naar school gaan. Kijk goed in welk lokaal je wordt verwacht. Iedere klas is verdeeld in 3 groepen. De groepsindeling en ook het rooster kun je vinden bij bestanden in het Team van je klas. Je volgt maar een klein aantal lessen op school, hiernaast kun je thuis verder werken met de planners en worden er mogelijk nog lessen in Teams aangeboden.
Klik hier voor het rooster

Instructiefilmpje looproutes en faciliteiten in school 
Er is een instructiefilmpje gemaakt waarin alle routes in beeld worden gebracht. Ook worden in dit filmpje de regels verteld die in de school gelden. Bekijk dit filmpje goed voordat je naar school gaat dinsdag, zodat je weet bij welke ingang je de school kunt binnengaan. 
Klik hier voor het filmpje
klik hier voor de looproutes en de plattegrond

Regels binnen de school

Reizen
Van leerlingen wordt gevraagd zo weinig als mogelijk gebruik te maken van OV. Mocht je niet op de fiets kunnen komen en ouder/verzorgers kunnen je niet brengen, neem dan contact op met de school om tot een oplossing te komen.

Aankomsttijden
Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang naar school. Zodra je op school aankomt, ga je direct naar binnen en naar je lokaal.

Plein en entree

Kijk goed bij welke ingang je naar binnen moet en weer naar buiten gaat. Als je richting de ingang loopt en als je vertrekt houd je rekening met de anderhalve meter afstand.

Binnenkomst
Bij binnenkomst ontsmet je je handen. Bij elke ingang staan middelen waar dit gedaan kan worden. Daarna loop je rechtstreeks naar het klaslokaal. Jassen en tassen worden meegenomen naar het klaslokaal. Kluisjes mogen niet gebruikt worden.

Telefoon en kluisjes
Je telefoon houd je in je eigen tas. Je mag je telefoon niet in de gele bak doen. De kluisjes mogen niet worden gebruikt en daarom hou je je spullen bij je.

Gebruik van middelen en materialen
Gebruik van middelen en materialen dienen zoveel mogelijk voorkomen te worden. Mocht je gebruik maken van middelen en materialen van school, dan dien je die na gebruik schoon te maken. Hiervoor worden schoonmaakmaterialen in de school beschikbaar gesteld.

Pauze en toiletbezoek
Wij pauzeren in het klaslokaal, dit is alleen van toepassing in week 24 voorafgaand aan de les LO. Tijdens deze pauze mag er geen gebruik gemaakt worden van het toilet. Dit mag alleen tijdens lessen, om zo opstopping in de toiletten te voorkomen. Na het toiletbezoek worden de handen gewassen.

Vertrek
Na afloop van de les vertrek je direct. Je maakt gebruik van de uitgang die is aangegeven op de plattegrond en in het instructiefilmpje. Je dient direct naar huis te gaan en geen samenkomst op het schoolplein te hebben.

Ziekmelding met coronaklachten
Mocht je tijdens schooltijden coronaklachten ontwikkelen, dan dien je dit bij de docent te melden en direct naar huis te gaan.

Overige maatregelen tijdens openingstijden
Tijdens openingstijden van het pand zullen er extra schoonmaakwerkzaamheden plaats vinden in het gebouw. Zo zullen toiletten en contactpunten extra gereinigd worden.
Ramen en deuren staan zoveel mogelijk open, zodat er
1) zoveel mogelijk geventileerd wordt
2) zo min mogelijk contactpunten zullen zijn

Leesboek mee
Neem een leesboek mee zodat je altijd iets te doen hebt als je schoolwerk klaar is.

Heel graag tot volgende week allemaal!