donderdag 5 maart 2020

Meisjes klas 2: geef je op voor Girlsday!

 

 
Voor meisjes klas 2: GIRLSDAY op donderdag 2 april

Meisjes die een Iphone-applicatie ontwerpen. Meisjes klussend aan een robotdiertje. Meisjes die hun eigen DNA zichtbaar maken. Meisjes die hun eigen stad van de toekomst vormgeven. Techniek niks voor meiden? Natuurlijk wel! De bedoeling van Girlsday is meisjes te stimuleren een profiel te kiezen waar exacte vakken (denk aan biologie, natuur- of scheikunde) op het programma staan.


Girlsday is een Europees initiatief om meisjes kennis te laten maken met techniek, ICT en bèta (de exacte vakken). Tijdens Girlsday openen tal van technische bedrijven en instellingen hun deuren voor meisjes, zodat ze kunnen deelnemen aan uiteenlopende activiteiten en kennis kunnen maken met technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Girlsday vindt jaarlijks plaats in de maand april. Dat is dit jaar op donderdag 2 april. We zullen deze dag een bezoek brengen aan
het Centre of Expertise Water Technology (CEW) http://www.cew-leeuwarden.nl/
Heb je als meisje uit klas 2 interesse om deel te nemen aan Girlsday? Je kunt je aanmelden bij mevrouw le Clercq. Aangezien het onder schooltijd plaats zal vinden, dien je je aan te laten melden door je ouder/verzorger. Dit kan via een e-mail: l.leclercq@cvo-nf.nl . Aanmelden kan t/m 26 maart.

Er is plaats voor 25 meisjes.