zaterdag 23 juni 2018

Klas 2: Maatschappelijke stage

In klas 3 doen leerlingen een maatschappelijke stage, dit houdt in dat je minimaal 30 uur vrijwilligerswerk doet als onderdeel van je schoolcarrière. Op deze manier leer je je directe omgeving op een andere manier kennen en lever je een actieve bijdrage aan de samenleving.De stage vindt plaats in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Er moet eerst aan school toestemming gevraagd worden of een stageplek juist is. Dit om te voorkomen dat een leerling een stage heeft gedaan en achteraf blijkt dat het geen juiste stageplek was.
Voor de huidige tweedeklassers is het mogelijk om in de zomervakantie al de maatschappelijke stage te gaan doen. Voordat een leerling begint met de stage moet er een contract ingevuld en ondertekend worden door de stagebieder, de leerling én school. Dit contract is te vinden op de weblog van de bovenbouw. Onder het kopje MAS staat alle informatie.

Voor meer informatie kun je naar mevr. Westerhuis, kantoor 231A of naar mevr. Bergstra, lokaal 13, gaan of je mailt naar: r.westerhuis@csg-comenius.nl