woensdag 8 november 2017

Klas 2 R&D: Schoolfinale First Lego League do. 16 november

De afgelopen weken hebben de vier teams van R&D grote vorderingen gemaakt. De leerlingen hebben hun presentaties al een paar keer geoefend en er wordt druk geprogrammeerd aan de robots. Ook zien we regelmatig een groepje leerlingen na lestijd of in een tussenuur nog even werken aan hun project voor de FIRST LEGO League (FLL). Tevens hebben de leerlingen voor hun onderzoek een bezoek gebracht aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Leeuwarden. Met nog een week te gaan voor de schoolfinale neemt de spanning dan ook toe. Schoolfinale FLL
Van de deelnemende leerlingen zijn ouders, broertjes, zusjes, grootouders en klasgenoten van harte uitgenodigd voor de schoolfinale. Deze is op donderdag 16 november a.s. van 19:00 – 21:00 op Mariënburg. Die avond presenteren de teams hun onderzoek en strijden alle Comenius-teams (ook locatie Esdoorn en @Forum) met hun robot tegen elkaar. Vooraf eten we met alle teams samen en na afloop van de avond zal dan bekend zijn welke teams er doorgaan naar de Friese regiofinale van zaterdag 25 november!

Regiofinale FLL Fryslân
Op zaterdag 25 nov. vindt tussen 10:00-15:30 op onze locatie in Sint Annaparochie alweer de vijfde Friese regiofinale plaats (www.csg-comenius.nl/locaties/sint-anne). Bijna 20 (!) teams zullen die dag tegen elkaar strijden. De winnaar mag door naar de Benelux-finale. Vorig jaar hebben zelfs twee van onze R&D teams het zover geschopt. Eentje mocht daarna zelfs door naar het wereldfestival in Amerika!

Met vriendelijke groet,
men. Dekkers, coach First LEGO League

Vast sfeer proeven?
- Mooi filmpje van de Regiofinale 2015 op CSG Comenius: https://youtu.be/nvW-0A-9vHM (tip!)

Over de FIRST LEGO League
De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.