donderdag 31 maart 2016

Luka uit H1D winnaar regiofinale READ2ME!

Luka uit H1D is één van de drie prijswinnaars van de regiofinale van vierde editie van READ2ME!, die op dinsdagavond 22 maart in de bibliotheek van Leeuwarden werd gehouden.  Luka mag door naar de provinciale finale op woensdag 20 april in Tryater in Leeuwarden. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd!

Read2Me! Is een landelijke voorleeswedstrijd voor leerlingen van de brugklassen van het voortgezet onderwijs. In deze regionale voorronde kwamen leerlingen van verschillende scholen uit het voortgezet onderwijs tegen elkaar uit. De wedstrijd was spannend en de jury had een moeilijke taak te vervullen. Tijdens het juryberaad werden de kandidaten en alle anderen aanwezigen vermaakt door zang en muziek.
De leerlingen die onze regio mogen vertegenwoordigen tijdens de provinciale ronde zijn: (op de foto van links naar rechts) Gea van CSG Liudger in Burgum, Luka van CSG Comenius, locatie Mariënburg en Marrit van OSG Singelland in Burgum.
Mediatheekpersoneel en docenten Nederlands wensen Luka alvast veel succes toe in Tryater op 20 april! Luka mag een aantal fans meenemen om hem te steunen.

De winnaar van de provinciale ronde wordt vervolgens uitgezonden namens Fryslân naar de landelijke finale in Utrecht.