vrijdag 15 januari 2016

Klas 1 en 2: nieuw rooster start aanstaande maandag

Vandaag hebben leerlingen via hun schoolmailadres het rooster voor het tweede halfjaar gekregen. Vergeleken met het eerste halfjaar staan hier in vrijwel alle gevallen wijzigingen op. Diverse factoren liggen hier aan ten grondslag.
 
Zo zijn in klas 1 de Talentstromen op de lessentabel gekomen en zijn Frysk, techniek en een uur biologie er van af. In de atheneumklassen hebben wissels rekenen-filosofie plaatsgevonden. Ook hebben een aantal klassen hier en daar een andere docent. Hieraan liggen formatieredenen aan ten grondslag. Zo worden om onderwijskundige redenen docenten soms voor andere lessen ingezet dan aan het begin van het jaar het geval was.
 
Waar mogelijk is ten opzichte van het eerste halfjaar nadrukkelijk geprobeerd klassen die in het eerste halfjaar een paar keer op locatie Klein Mariënburg les hadden, daar in het tweede halfjaar minder in te roosteren. Dit bleek vrijwel alleen mogelijk bij wisseling van docenten. Omdat we continuïteit en voorspelbaarheid voor leerlingen belangrijk vinden, is daar niet voor gekozen. Dit betekent dat het slechts beperkt mogelijk bleek aan deze roosterwens te voldoen en kon er relatief weinig aan veranderd worden. We vinden dit jammer, maar hebben een pedagogisch-didactische afweging gemaakt, waarbij het onderwijskundige belang voor leerlingen leidend is geweest.
 
Mogelijk wordt in de loop van volgende week hier en daar nog een kleine wijziging doorgevoerd (bv. lokalen). Dit wordt dan op de bekende manier gepubliceerd via de borden in de school.