maandag 16 februari 2015

Team JustNormal van Research & Design op FLL Benelux finale in Eindhoven

Zaterdag 7 februari was het zover voor team JustNormal. Zij mochten als allereerste team van Talentstroom Research & Design door naar de Benelux finale van de First Lego League (FLL).

Deze finale vond plaats in Eindhoven, dus de avond ervoor zijn ze er samen met de coaches al heengereden. We sliepen daarbij in een jeugdherberg, met nog een aantal andere teams.

De wedstrijddag zelf was een lange en bijzondere dag. Naast een drietal presentaties moesten de jongens 4 runs doen met hun geprogrammeerde robot. Op dit onderdeel zijn ze 16e geworden van alle 50 teams, best knap. Naast de vele aanwezige (groot)ouders, zusjes en broertjes, kreeg het team ook nog onverwachts bezoek van oud Leeuwarder Diederik Samsom. Deze was aanwezig om een aantal prijzen uit te reiken. Vlak voor de uitreiking werd jarige Franke nog op het hoofdpodium geroepen en heeft de hele zaal hem toegezongen.

Aan het einde van de dag gingen we allen moe maar voldaan terug richting het hoge Noorden. Deze unieke ervaring pakt niemand ons meer af!