maandag 2 februari 2015

Sportliefhebbers opgelet: doe mee met Olympic Moves!

Al een aantal jaren doet onze school ook mee aan het evenement Olympic Moves. Dit is een landelijke scholencompetitie waarin leerlingen van scholen bij verschillende sporten het opnemen tegen andere scholen. Er vinden tal van regionale voorrondes plaats en de winnaars van die voorrondes nemen het tijdens de finales tegen elkaar op in Amsterdam. Dit jaar is dat op vrijdag 5 juni. Een groots evenement waarbij alleen al op de finaledag zo’n 5500 leerlingen met sport bezig zijn en het in verschillende disciplines tegen elkaar opnemen. Wij doen ook mee aan Olympic Moves, maar we zoeken voor tennis, veldloop en korfbal nog enthousiaste en goede leerlingen voor deelname.


Wij doen mee aan een paar sportonderdelen. Bij badminton en floorball zijn de deelnemers vanuit onze school reeds bekend. Voor de sporten tennis, korfbal en de veldloop zijn we nog op zoek naar goede en enthousiaste leerlingen.

Kort iets over de 3 sportonderdelen waarin we nog op zoek zijn naar spelers/sters:

Tennis:
We zijn op zoek naar tennisspelers en speelsters uit klas 1 en 2 met speelsterkte 7, 8 of 9.
En voor het schoolteam (leerlingen mogen uit alle klassen komen) zoeken we spelers en speelsters met speelsterkte 1 tot en met 6.
Op woensdag 18 maart van 16.15 uur tot 17.00 uur is er een selectiemoment bij tenniscentrum de Molen op de buitenbanen. Heb je interesse? Geef je dan op bij een van je gymdocent.
De voorronde is op donderdag 16 april in Hoogeveen.

Veldloop:
Ben je een goede loper/loopster, heb je een goede conditie en doorzettingsvermogen? Dan is dit misschien iets voor jou! We doen mee met een team uit elk leerjaar en zowel een meidenteam als jongensteam. Klas 4 en hoger is één categorie. Per team kunnen maximaal 6 lopers meedoen.
Het is een veldoop en dat betekent dat je over gras, bospaden en geaccidenteerd terrein loopt. Afstanden tussen de 1500 en 3000 meter. De voorronde is op donderdag 16 april in Assen. Onze school is al vaak succesvol geweest bij de veldloop!
Heb je interesse? Geef je dan op bij een van je gymdocent. De uiteindelijke teams worden door de gymdocenten gemaakt.

Korfbal:
We zijn op zoek naar korfballers en korfbalsters. We hebben een team voor klas 1 en 2, een team voor klas 3 en 4 en een schoolteam (alle leerjaren mogen hierin spelen, dus we richten ons op de bovenbouw). Er wordt met iets andere regels dan de officiële korfbalregels gespeeld, maar het is een leuk toernooi! De bedoeling is dat we gaan oefenen. De voorronde is in Surhuisterveen, de datum is nog niet bekend. We nemen het op tegen andere scholen uit Fryslân. Heb je interesse? Geef je dan op bij een van je gymdocenten.

Voor meer vragen kun je uiteraard ook terecht bij je gymdocent.