donderdag 15 januari 2015

Toelichting op roosters tweede halfjaar

Volgende week maandag beginnen we met het tweede halfjaar. De meeste klassen hebben hun nieuwe rooster inmiddels ontvangen. Hier en daar verandert er het een en ander ten opzichte van het eerste halfjaar, met name in klas 1. Zo beginnen in klas 1 de Talentstromen, waardoor een aantal andere vakken/uren eindigen. En de eerste klassen atheneum krijgen filosofie in plaats van rekenen. Maar er zijn ook andere oorzaken voor wijzigingen, ook in klas 2.

Wijzigingen in het lesprogramma betekent ook dat je soms andere docenten krijgt. In een aantal gevallen gebeurt het ook dat leerlingen een nieuwe docent krijgen, omdat de oorspronkelijke docent elders in de organisatie nodig is (bv. bij de Talentstromen). En heel soms krijgt een klas een andere docent voor een bepaald vak, omdat het roostertechnisch niet anders kan. Denk hierbij bv. aan een docent die veelal in de bovenbouw lesgeeft (in vaste 'clusters' in het rooster) en daardoor beperkt ingezet kan worden in de onderbouw.

Bovenstaande voorbeelden komen overigens niet veel voor. In veel klassen verandert er, op een ander rooster na, dus vaak helemaal niets qua vakken en docenten. We wensen je heel veel succes toe in het tweede halfjaar!