maandag 6 oktober 2014

Klas 2: bezoek Noorderlicht tijdens Bevo

Vanaf morgen bezoeken leerlingen klas 2 tijdens de uren Bevo de internationale fotomanifestatie 'Noorderlicht'. Klik op 'meer lezen' voor het schema en meer info.


We kennen Noorderlicht vanuit het verleden als even indrukwekkend en confronterend als inspirerend en verrassend. Noorderlicht staat internationaal hoog aangeschreven en het is dan ook prachtig dat we in het Fries Museum terecht kunnen. Voor meer info, klik hier

Het thema van Noorderlicht is deze keer 'An ocean of possibilities'. Het daagt leerlingen uit om op onderzoek te gaan naar verschillende werelden en hoe fotografen die in beeld brengen. Waarom gebruikt de ene fotograaf heldere kleuren en een ander rauw zwart-wit? Hoe kan een foto een boodschap helder overbrengen en ziet iedereen dat op dezelfde manier?

Het bezoek valt dus samen met de les Bevo. Het schema voor deze week:

Dinsdag: H2D en H2C
Woensdag: H2E
Vrijdag: H2A en H2B
(na de vakantie komen A2A, A2B en A2C aan de beurt!)

De spullen voor Bevo hoef je niet mee te nemen. Echter wel een camera (kan ook met de mobiele telefoon) meenemen.We verzamelen bij het lokaal en gaan dan gezamenlijk naar het museum, ook H2E en H2A die het eerste uur vanaf Mariënburg vertrekken. Neem ook alvast je jas mee.