maandag 16 juni 2014

Presentatie verzorgingsproducten BC en R&D


Dinsdag 15 april jl. presenteerden de leerlingen van de Talentstroom Business Class (BC) en Research & Design (R&D) hun zelfgemaakte verzorgingsproducten (zoals shampoo, deodorant, gel, tandpasta en zalfjes) aan een driekoppige vakjury.




Deze bestond uit mevr. van Schravendijk (Apothekersassistent MCL), mevr. van der Schaaf (docente Nederlands) en men. Philips (docent M&O/Economie). Daarnaast was er de publieksjury, bestaande uit ouders, kennissen en vrienden.



Elke groep gaf een presentatie van maximaal 3 minuten om zo de jury te overtuigen. Niet alleen van de kwaliteit, zoals geur, smeerbaarheid en samenstelling van hun producten, maar ook van hun marktonderzoek en uitgewerkt marketingplan. Uiteindelijk kwam het oordeel van de publieksjury nagenoeg overeen met die van de vakjury. De kwaliteit van de producten was hoog, net als veel presentaties. Aan het einde van de avond was er voor iedereen een goodiebag met verzorgingsproducten beschikbaar gesteld.



De groep van Birgit Hoekstra, André Haarsma, Ibrahim Ahamadi en Hugo Bosscher ging met de 1e prijs naar huis. Deze eerste samenwerking tussen de bèta-Talentstroom R&D en gamma-Talentstroom BC bracht zeker de synergie waarop vooraf was gehoopt. De leerlingen hadden in gemengde teams afwisselend les bij R&D en dan weer bij BC. Misschien ligt er volgend jaar een nieuw op te richten bedrijfje in het verschiet?

Groetjes, men. Douma en men. Dekkers