vrijdag 21 maart 2014

Raphaël Yntema en Laura van Bergen winnaars regiofinale Read2Me!

Raphael Yntema (H1A) en Laura van Bergen (H1E) zijn twee van de drie prijswinnaars van de regiofinale van derde editie van READ2ME!, die op dinsdagavond 18 maart in de bibliotheek van Leeuwarden werd gehouden. Beide leerlingen mogen door naar de provinciale finale op 8 april in Theater Romein. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd!


Read2Me! Is een landelijke voorleeswedstrijd voor leerlingen van de brugklassen van het voortgezet onderwijs. In deze regionale voorronde kwamen twaalf leerlingen van verschillende scholen uit het voortgezet onderwijs tegen elkaar uit. De wedstrijd was spannend en de jury had een moeilijke taak te vervullen. Tijdens het juryberaad werden de kandidaten en alle anderen aanwezigen vermaakt door zang en muziek van een aantal enthousiaste en zeer muzikale leerlingen van CSG Comenius.

Raphael Yntema werd als winnaar van deze regionale ronde uitgeroepen. De jury prees zijn enthousiasme en uitstekende verkooptechniek om het boek ‘No Deal van Elle van den Boogaart’ aan de man te brengen. Laura van Bergen vertolkte uitstekend de dialogen van Carry Slee en kreeg het prachtige compliment dat ze "het leesfragment als een filmscène brengt”. Hiermee behaalde Laura de derde plaats.

Laura en Raphael gaan dankzij hun prestatie door naar de provinciale Read2ME! wedstrijd die op 8 april in Theater de Romein in Leeuwarden wordt gehouden. We wensen hen langs deze weg alvast veel succes!