woensdag 4 december 2013

Regiofinale First Lego League op Mariënburg 14 december

Op zaterdag 14 december vindt tussen 10.00 en 14.00 uur op locatie Mariënburg een regiofinale plaats van de First Lego League (FLL). De FLL is een wereldwijd opgezette techniekwedstrijd voor jongeren tussen 9 en 15 jaar, waarbij leerlingen in teamverband en met behulp van robotprogramma's (de zgn. Lego Mindstorms) en slimme robothulpstukken diverse ‘missies' uitvoeren aan de hand van een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar is dat ‘natuurrampen'. Er doet dit jaar een team leerlingen van de Talentstroom Reserach & Design mee!

Vorig jaar deden er wereldwijd 240.000 kinderen mee aan de FLL, verdeeld over 82 verschillende landen. Niet zomaar een wedstrijd dus! Een team leerlingen havo/atheneum van de Talentstroom Research & Design (Nieck de Ruiter, Pascal Meester, Thijs van der veer, Ruben van Dijk, Sander Sijtsma en Stijn de Boer onder leiding van teamcoach mevr. de Wit) is een van de tien teams uit de noordelijke regio dat deelneemt aan de wedstrijd.

Er zullen deze dag demonstraties worden verzorgd en er kunnen proefjes worden gedaan onder leiding van twee 'echte' professoren, georganiseerd door de organisaties Madscience en Youtech. Voor de jongere toeschouwers is er, buiten het deelnemersveld om, ruimte om te kleuren, te knutselen of mee te doen aan de wedstrijd ‘bouw je eigen robot'. Het beste ontwerp krijgt een prijs. Gedurende de dag zullen leerlingen van onze school een bijdrage leveren aan Serious Request 2013, door hapjes tegen een bescheiden vergoeding te verkopen.

Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd op locatie Mariënburg!

Filmpjes met informatie over de First Lego Leauge:
http://www.leraar24.nl/video/1439/first-lego-league-1
http://www.youtube.com/watch?v=KeuRybNbouA


De 'missie'tafel van dit jaar en de geprogrammeerde robot

 


Oefenen voor de uitvoering van de missies