donderdag 18 april 2013

26 april Actiedag Malawi



Je kunt het bijna niet gemist hebben, maar voor de zekerheid zetten we het nog een keer op de blog.

Vrijdag 26 april, op de Laatste SchoolDag, voeren we actie voor de schoolkinderen in Malawi. Tijdens de presentatie van Werner en Kevin hebben jullie kunnen zien hoe belangrijk goed onderwijs is in dit arme land. Kinderen krijgen niet alleen algemene vakken, zoals bijvoorbeeld Engels, maar ze leren op een goede school ook hoe ze om moeten gaan met problemen als hiv/aids, kindermisbruik en armoede.


Goed onderwijs is voor de kinderen in Malawi van onschatbare waarde! Laten wij ons steentje bijdragen en er voor zorgen dat een veel grotere groep kinderen langer naar school kan dan tot groep 5.

Vanuit veel klassen worden er acties georganiseerd voor 26 april. Zo komen er bijvoorbeeld een pannakooi, een Glazen huis, kun je ponyrijden, rodeostierwedstrijden zien, prijzen winnen bij de loterij, een ludieke sponsorloop lopen en genieten van een spetterend open podium! Natuurlijk zijn er verschillende lekkere hapjes en drankjes te koop. Leerlingen die niks verkopen, nemen deel aan de sponsorloop. Sponsorkaarten zijn vanaf vrijdag 19 april verkrijgbaar bij de conciërge, de administratie en docenten L.O.

Op 25 april om 20.00 uur starten leerlingen uit atheneum 5 met een lesmarathon. Ook gaat een aantal leerlingen 12 uren gamen. Vrijdag 26 april heb je de eerste drie uren gewoon les. De klassen uit havo 3 volgen in een van die drie uren een dansworkshop. Van 11.00 tot 15.00 uur is er dan een markt, waar van alles te zien, te beleven en vooral te kopen is!

Kom dus allemaal op 26 april en neem je vrienden, familie en buren mee!