dinsdag 13 november 2012

Wij hebben je steun nodig...


Aankomende vrijdag gaat er iets speciaals op onze locatie gebeuren. Wij starten op deze dag tijdens de tweede pauze in de kantine met de verkoop van de Kika berensleutelhangers (3 euro) en de Kanjer armbandjes (2 euro).


Als school komen we op verschillende manieren in aanraking met de vreselijke ziekte kanker. Zowel docenten als ook leerlingen kennen mensen die kanker hebben gehad, of zelfs misschien mensen die eraan zijn overleden. Door de verkoop van de sleutelhangers en armbandjes geven we iedereen op onze school de mogelijkheid om de strijd tegen kanker en de hulp voor de kinderen met kanker te ondersteunen. Vanaf aankomende vrijdag kun je met de sleutelhanger of armbandje laten zien dat je deze actie ondersteunt.

Informatie over Kika berensleutelhangers
De totale opbrengst uit de verkoop van de Kika berensleutelhangers gaat naar de stichting Kika. Deze stichting bekostigt onderzoek op het gebied van kinderkanker. Dit onderzoek is gericht op verhoging van de genezingskans, verbetering van de kwaliteit van behandeling (minder agressief) en vermindering van de bijwerkingen.
Op de foto zie je de sleutelhangerbeer. Wat je niet ziet, maar wel kunt voelen als je hem hebt gekocht, is dat hij niet alleen erg mooi is, maar ook zacht aanvoelt.

Informatie over Kanjer armbandje
Tijdens een zware behandeling tegen kanker krijgen kinderen een kleine, kleurige beloning in de vorm van een KanjerKraal. Deze kraal kunnen ze aan hun KanjerKetting vastmaken. De Kanjerkralen maken het voor de kinderen mogelijk om hun situatie te begrijpen en er grip op te krijgen. Met de ketting kunnen de kinderen aan hun opa/oma, vriendjes en klasgenootjes hun verhaal vertellen. Zo helpt de KanjerKetting hun door de ziekte heen. Daarnaast gebruiken ouders de KanjerKetting om hun kind uitleg te geven en om voor te bereiden op wat er gaat gebeuren.
Met de verkoop van de Kanjer armbandjes willen wij als school één KanjerKraal adopteren. Alle kinderen die een bepaalde behandeling ondergaan, krijgen dan deze ene kraal die we met elkaar hebben 'geadopteerd'.

Aankomende vrijdag begint dus de verkoop. Ook in de weken hierna, heb je de mogelijkheid om de sleutelhanger en/of armbandje te kopen. Voor meer informatie kun je terecht bij mevr. De Wit of dhr. Pennaertz. 


Bijna 25% van alle kinderen met kanker overlijdt aan deze ziekte. Ruim 75% geneest, maar ondervindt vervelende bijwerkingen. Je steun is hard nodig!!