dinsdag 12 juni 2012

Mission Olympic schoolsportfinales 2012

Afgelopen vrijdag zijn de schoolsportfinales in veel verschillende takken van sport gehouden in Amsterdam. Dit jaar hadden leerlingen van onze school zich weten te plaatsen voor de finales in de volgende sporten; zwemmen, badminton, veldloop, tennis en floorball. Dit schoolsportgebeuren valt onder de naam van Mission Olympic. In een grote bus met 75 leerlingen en 12 begeleiders zijn we naar Amsterdam geweest.
Het was de 10e editie dit jaar en er waren dan ook bijzondere gasten bij de opening van het sportfestijn in het olympisch stadion. Erben Wennemars, Frank de Boer en zelfs Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander was aanwezig. Zij gaven het belang van sport aan en onze Kroonprins verzorgde de officiële opening.

We hebben als school goed gepresteerd en de leerlingen hebben een prachtige dag beleefd. Kinge Zandringa uit klas 1 wist een gouden medaille te winnen bij het zwemmen en Jelmer v.d.Veen uit klas 2 werd 3e bij de veldoop. Prima prestaties! Verder wisten een aantal leerlingen bij de veldloop een top-10 klassering te bemachtigen, wat erg knap is in een deelnemersveld van wel 100 lopers! Bij het badminton haalde ons schoolteam een knappe 4e plek.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag en na alle sportieve activitetien was er nog een optreden bij het olympisch stadion van Lange Frans.

Volgend jaar hopen we een vervolg te geven aan deze sportieve prestaties.

Klik hier om het persbericht te bekijken.
Klik hier om foto's te bekijken.