vrijdag 15 juni 2012

Klas 1: excursie Business Class

Dinsdag 26 juni gaan de eersteklas leerlingen van de Talentstroom Business Class op excursie naar het geldmuseum in Utrecht. De leerlingen volgen in het museum de workshop Moneytalk of Een rijk bezoek.

Hieronder volgt belangrijke informatie voor de ouders van deze leerlingen.


Een omschrijving van de inhoud van de workshop:
Blingbling, merkencultuur, rood staan, gokken. Dit is een greep uit de onderwerpen die centraal staan in dit programma. Onderwerpen waar veel leerlingen mee te maken krijgen in hun dagelijkse leven. Eerst gaan ze op ontdekking in het museum om informatie over deze thema’s te vergaren. Op het centrale speelveld gaan zij daarna met elkaar in debat over deze onderwerpen. Leerlingen ontdekken door te luisteren naar andere meningen dat bepaalde geldkwesties veel complexer liggen dan in eerste instantie gedacht. Op het speelveld is ieders mening af te lezen aan de plek die je zelf kiest op het speelveld. Leerlingen leren ook dat je mening kan veranderen door goede argumenten van anderen.

De leerlingen maken ook kennis met de vaste presentatie van het museum, de Loonstrook. De interactieve spellen op de loonstrook nodigen de leerlingen uit na te denken over hun eigen geldgedrag. Ze leren risico’s afwegen en worden met de gevolgen van hun geldgedrag geconfronteerd.

Na afloop en bij voldoende tijd gaan we onder begeleiding van een gids de Dom bekijken en ook beklimmen.

We verwachten de leerlingen om 7.50 uur bij de hoofdingang van de locatie Esdoornstraat. Het is de bedoeling dat uw kind een lunchpakket meeneemt met ook wat te drinken. Op de terugreis willen we de dag via een bezoek aan de Mc Donalds afsluiten. Deze kosten zijn voor de school.

De verwachting is dat we tussen 18.00 en 18.30 uur weer terug zijn bij school, locatie Esdoornstraat.

Mocht uw kind om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om deel te nemen aan de excursiedag, wilt u dit dan tijdig doorgeven aan school via het volgende mailadres:
f.vandermeulen@csg-comenius.nl. Ook met eventuele vragen kunt u hier terecht.

Wij hopen op een leerzame en prettige dag.

Met vriendelijke groet,
mevr. F. van der Meulen
docente economie/ Business Class