woensdag 30 mei 2012

Mission Olympic: dringende oproep aan ouders + heel veel benodigde info

Vrijdag 8 juni is het zover! Dan gaan we naar Amsterdam waar in het Olympisch stadion en op 20 andere sportlocaties in en om Amsterdam de finales in allerlei takken van sport zullen plaatsvinden tussen schoolteams. Namens CSG Comenius mogen jullie hier aan mee doen. We hebben deelnemers in de volgende sporten: veldloop, zwemmen, tennis, floorball en badminton. De mission Olympic bestaat dit jaar 10 jaar en er doen dit jaar 185 verschillende scholen uit heel Nederland mee. Om de dag te laten slagen zijn we echter dringend op zoek naar ouders die ter ondersteunende begeleiding mee kunnen.



Hoe ziet de dag eruit?

's Ochtends om 7.15 uur vertrekken we vanaf de Esdoornlocatie (Esdoornstraat 52) en dien je uiterlijk 7.05 uur aanwezig te zijn. Rond 9.30 uur zullen we aankomen bij het Olympisch Stadion in Amsterdam waar om 10.00 uur de openingsceremonie begint. Dit duurt tot 10.45 uur. Dit jaar zal niemand minder dan Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander aanwezig zijn.

Tussen 10.45 uur en 11.30 uur begeven alle deelnemers zich naar de verschillende sportlocaties met bussen vanaf het Olympisch stadion. Alle deelnemers krijgen tijdens de heenreis naar Amsterdam polsbandjes uitgereikt die ervoor moeten zorgen dat iedereen in de juiste bussen terecht komt na de openingsceremonie. Met iedere groep sporters gaan begeleiders mee. Gezien het aantal leerlingen en de hoeveelheid sporten die her en der plaats vinden, zijn er veel begeleiders nodig. Omdat we elke sport(plaats) dubbel bezet willen hebben, zijn we dringend op zoek naar ouders die ter ondersteuning mee kunnen. Graag uw reactie naar r.smedinga@csg-comenius.nl of bellen naar 0513-624484 // 06-42063695


Floorball:      BL’46
Badminton:   De pijp
Badminton:   De pijp
Zwemmen:   Mirandabad
Tennis:         De Kegel
Veldloop:     Amsterdamse Bos

Van 12.00 uur tot 16.00 uur zullen de finales plaatsvinden. De prijsuitreiking vindt meteen plaats na de finales, waarna de deelnemers uiterlijk 16.30 uur weer in de bus moeten zitten op weg terug naar het Olympisch Stadion. Daar vindt dan nog een spetterende afsluiting plaats met optreden van Lange Frans! Na de sluitingsceremonie vertrekken we weer richting Leeuwarden (rond 18.00 uur vertrek) en hopen rond 20.30 uur terug te zijn.

Wat moet je meenemen?- iedereen graag zijn schoolpas meenemen.
- de juiste sportkleding voor jouw eigen onderdeel, de zwemmers uiteraard zwemkleding
- goed schoeisel mee (veldlopers mogen niet op spikes lopen)
- voor zover mogelijk krijgen jullie een shirt/polo van school aan, maar neem voor de zekerheid ook zelf een shirt mee.
- vooral de veldlopers en tennissers moeten zorgen dat ze zich voldoende warm kunnen aankleden, want jullie zijn de hele dag buiten aan de slag
- het is een lange dag dus neem voldoende te drinken en eten mee

Op de verschillende locaties is catering aanwezig en kun je wat kopen, dus neem gerust wat zakgeld mee. Een warme hap is best verstandig gezien het late tijdstip van thuiskomst. Belangrijk is dat je voor de terugweg ook nog eten hebt. Want we zijn pas laat terug en stoppen niet onderweg om ergens te eten.

Eten van chips/popcorn in de bus is niet toegestaan! Vriendelijk verzoek, toch even voor de zekerheid, je te gedragen en de bus netjes te houden. We maken er met elkaar een gezellige dag van.

Mission olympic is dit jaar live te beluisteren en te bekijken via internet: http://www.echnatonfm.nl/
Gratis Echnaton FM app op je i-Phone, iPod, of iPad: http://itunes.apple.com/nl/app/echnaton-fm/id498855626?mt=8
Gratis Echanaton FM app voor android: http://play.google.com/store/apps/details?

Tot slot: we vragen aan alle deelnemers een bijdrage van €5,- om zo de vele kosten die we als school maken voor deelname aan dit soort activiteiten enigszins te beperken. Dit graag meenemen op 8 juni.

Tot vrijdag 8 juni!

sportieve groet,
Dhr. R. Smedinga (docent lichamelijke opvoeding locatie Mariënburg)
Tel: 0513-624484 // 06-42063695
mail: r.smedinga@csg-comenius.nl