donderdag 26 april 2012

Dag van de Jonge Jury

Woensdag 11 april is H1F met de bus naar Scheveningen afgereisd om de Dag van de Jonge Jury bij te wonen. In het Circustheater werd deze dag spectaculair geopend met een optreden van de freerunners
V-Wings. Vervolgens werd de winnaar van de tekenwedstrijd bekend gemaakt. Helaas vielen onze deelneemsters Julia Bos en Anniek Tolsma buiten de prijzen.

Na de opening werden de ruim 1300 aanwezige leerlingen verdeeld over verschillende workshops (freerunning, illustreren en schrijven) en gesprekken met auteurs waar geen vraag onbeantwoord bleef. In de grote zaal was H1F samen met enkele andere scholen aanwezig bij het gesprek met Annejoke Smids en Elle van den Boogaart. Tussendoor konden boeken worden gekocht en gesigneerd!

 Omstreeks 14.00 uur vond de grote finale plaats: de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury. Ruim 7000 leerlingen hebben hun stem uitgebracht op hun favoriete boek. Mel Wallis de Vries werd onder goedkeurend gejuich en applaus gefeliciteerd met de belangrijkste prijs voor iemand die jeugdliteratuur schrijft.

Met een knallend optreden van Sef werd de dag afgesloten, waarna toch wel vermoeid werd teruggekeerd naar Leeuwarden.

Klik hier om foto's van deze dag te bekijken.