dinsdag 11 juni 2013

Alpe d'Huzes

Woensdag 5 juni hebben mevr. Oud, dhr. De Jong, dhr. Kleissen en dhr. Oosterop zich tijdens de actiedag Alpe d’HuZes ingezet voor KWF Kankerbestrijding. Dankzij de hulp van alle leerlingen van CSG Comenius mochten we de organisatie een check van bijna €25.000,- aanbieden, waarna onze docenten werden toegelaten de ‘Nederlandse berg’ in de Franse Alpen drie maal(!) te beklimmen.
Joop Zoetemelk en Bernard Hinault schoten alle 3000 deelnemers weg. De weg over de Alpe d’Huez is 14,3 km lang en kent 21 bochten. Elke bocht stond vol met kaarsen ter nagedachtenis aan mensen die niet meer onder ons zijn en om mensen die tegen kanker vechten te steunen. Langs het gehele parcours werden de deelnemers aangemoedigd om door te gaan. In enkele bochten traden zelfs artiesten op om het feest nog meer glans te geven en de deelnemers zodoende nog meer te motiveren door te gaan. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ werd onderweg met elkaar gesproken over de vreselijke ziekte.

Minstens zo belangrijk als de deelnemers, was het team aan begeleiders. Mevr. De Jong, dhr. Bakker en dhr. Yettefti zorgden ervoor dat de fietsers boven op de berg niet tekort kwamen en vol energie konden afdalen (maximaal 45 km/u) om de berg opnieuw te bedwingen.

Voorlopig is er een bedrag van €25.192.763,- opgehaald.

Dhr. Bakker heeft het gehele evenement op camera vastgelegd. De foto’s komen later op de site te staan.
Via deze link (zoek op Comenius) zijn de tijden, videobeelden en enkele foto's terug te vinden.