vrijdag 18 november 2011

H3 en A3 Mediatheekgebruik: Hoe heurt het eigenlijk?

“Wie gebruikt maakt van de mediatheek, wordt geacht de regels te kennen…”

Op deze blog vind je de belangrijkste regels. De complete reglementen voor internet, KWT-uren en de uitleen kun je vinden op de website van de school: www.csg-comenius.nl Mediatheek Spelregels.

Leerlingen zoeken zelf een werkplek en gaan aan de slag. Internetgebruik is gratis, mits dit voor de les gebeurt. Je kunt ook privé gebruik maken van internet, hiervoor betaal je € 0,55 per half uur.

Afspraken
Om de enige werkruimte op school ook echt een studieplek te laten, zijn enkele spelregels vastgelegd. Zo zijn mobiele telefoons en iPod’s toegestaan als informatiebron. Tassen worden in het tassenrek geplaatst vanwege de brandveiligheid. In de mediatheek wordt niet gegeten of gedronken, dit gebeurt in de kantine.
Mediatheekpas
Iedere leerling ontvangt een schoolpas. De pas wordt gebruikt tijdens de gehele schoolloopbaan. Voor ontvangst moet getekend worden. Door het tekenen voor ontvangst geeft de leerling  aan op de hoogte te zijn van de reglementen. De leerling is verplicht een schoolpas af te geven aan de balie bij het lenen van materialen en voor legitimatie tijdens het KWT-uur.
Bij vermissing moet € 5,00 betaald worden voor het verstrekken van een nieuwe pas.

Sancties
De medewerkers houden van een gemoedelijke werksfeer. Als je echter betrapt wordt op oneigenlijk gebruik van apparatuur of internet, dan kunnen sancties opgelegd worden. Als een leerling geen respect heeft voor de op CSG Comenius geldende gedragsregels en fatsoensnormen en geen gehoor geeft aan de waarschuwing(en) van medewerkers, dan wordt ingegrepen. Dit kan door diegene te verwijderen uit de ruimte en hem als ‘strafklant’ naar de loge te sturen of de leerling, maximaal voor een periode, uit te sluiten van mediatheekgebruik. Dit laatste gebeurt in overleg met de leerjaarcoördinator of locatiedirectie.