donderdag 10 februari 2022

Schrijfster Chinouk Thijssen: ‘Mijn grootste uitdaging is iemand nachtmerries bezorgen!’

 Chinouk Thijssen (Rotterdam, 1983) is bekend van haar Young Adult-thrillers Fataal spel, Truth or Dance, Break a Leg, Dance or Die, Dubbelleven, Je hebt één nieuwe volger en Gegijzeld. Op woensdag 9 februari bezocht ze onze school voor een leuke presentatie aan de eersteklassers! Ook kinderboekhandel De Toverlantaarn was van de partij. 

De grootste uitdaging die Chinouk ziet voor haar publiek, is hen nachtmerries bezorgen. ‘Want dat is precies wat ik zelf zo leuk vond vroeger. Dat ik niet kon slapen omdat het boek dat ik las eigenlijk te spannend was!’  

Chinouk is nogal nieuwsgierig aangelegd. Daarom kon ze het niet laten haar publiek een schrijfopdracht te geven. Sommige leerlingen mochten hun verhaal voorlezen aan de groep. Chinouk was zwaar onder de indruk van dit jonge schrijftalent! Tot slot kregen de leerlingen van klas 1 nog de omslag en de titel van haar nieuwste boek te zien. Nog strikt geheim natuurlijk… Wie er vanochtend niet bij was, moet dus wachten tot het boek in de winkels ligt deze zomer!