vrijdag 2 juli 2021

Klas 1/2/3: Meneer Pinkster liet zich kaal scheren voor een goed doel!

Ik (meneer Zijlstra, mentor van A2B) schreef dit stuk meer dan een jaar geleden, in het weekend vlak voor de allereerste schoolsluiting door Corona. Niet wetend dat de wereld er de volgende week heel anders uit zou zien. Op 1 juli 2021 is dan eindelijk het moment gekomen om het geld te overhandigen door de “oude klas” A1B, ondertussen klas A2B en bijna klas A3 aan stichting Semmy. Hieronder het artikel wat ik destijds schreef en wilde publiceren...

Het is begonnen als een grap in de Aardrijkskunde les waar meneer Pinkster even iets kwam vertellen. In het kort kwam het erop neer dat de leerlingen van A1B wel graag wilden dat er iets aan het kapsel van meneer Pinkster werd gedaan waarop hij reageerde met: “Als jullie voor het goede doel minimaal €250,= ophalen, scheer ik mijn hoofd kaal”. De enthousiaste leerlingen namen deze uitdaging aan. Nog diezelfde dag en avond was er al ruim €180,= binnen. In de dagen erna en afgelopen week liep dit zelfs nog op naar €326,= wat voorlopig het eindbedrag is. Dit was natuurlijk ruim voldoende om meneer Pinkster kaal te scheren.


Op vrijdag de 13e maart 2020, tijdens het 6e uur had A1B de primeur om dit in lokaal 14 zelf te mogen doen. Twee leerlingen namen de tondeuse in de hand en gingen fanatiek aan de slag. Enkele andere klassen hadden hier ook lucht van gekregen, dus er waren toch wat meer toeschouwers dan meneer Pinkster had gedacht.

 

Stichting Emmy

Het geld gaat naar stichting Semmy www.stichtingsemmy.nl Instagram: stichting_semmy

Stichting Semmy. Stichting Semmy haalt geld op om onderzoek naar #hersenstamkanker (#DIPG) bij kinderen mogelijk te maken. Bekend door #lakdoortijn en #run4semmy

 

Nog meer geld?

Als jullie nu enthousiast zijn geworden door het initiatief van A1B/A2B, dan zou het heel mooi zijn als je ook nog geld wilt doneren. Dat kan op de Instagram pagina van Stichting Semmy door te klikken op de ‘Doneer’ knop.