dinsdag 6 oktober 2020

H3: Profielkeuze

We brengen jullie en u graag op de hoogte van het profielkeuzeproces.

Het is goed om te weten welke informatie de leerlingen tot nu toe hebben ontvangen.

 

Deze week worden op maandag en donderdag alle havo 3 klassen door de decaan bezocht.

Het volgende nieuwe profielkeuzeformulier is voor dit schooljaar van belang. Klik HIER voor het keuzeformulier.

 

Informatie voor leerlingen die deze week thuis zijn:

Tijdens de mentorles zijn de volgende onderwerpen besproken:

  1. Presentatie van de decaan voor de leerlingen over de profielkeuze. Klik HIER voor de PowerPoint
  2. Planning: Klik HIER voor de jaarplanning en print hem uit. Bewaar hem in de schoolagenda
  3. Leerlingen bouwen in de aankomende 3 jaar een digitaal portfolio op op mbt hun profielkeuze en studiekeuze.                                                                   

De digitale methode heet Droomloopbaan. Alle havo 3 leerlingen hebben zich voor hun eigen account aangemeld. Leerlingen die thuis zijn worden geacht dit deze week te doen.

Klik HIER voor de instructies. Tijdens het aanmelden wordt gevraagd naar de klassencode. Je krijgt dan de opdrachten van dit schooljaar via de “Route” knop te zien.

Klassencode die bij het aanmelden nodig is:

H3A (meneer Sap): 13ngBh

H3B (meneer Bos): QX6frZ

H3C (mevrouw Miedema): 2tGgh6

H3D (Meneer Bokma): mBM7CA

H3E (meneer Wijchers): 3tzY7e

H3F (mevrouw Warris):xgTzqo

 

Informatie voor alle leerlingen voor in de herfstvakantie te doen:

Deze week hebben alle leerlingen een paar huiswerkopdrachten in hun agenda gezet. Ze worden geacht het volgende te doen:

  • In de presentatie die hierboven genoemd stond, staat een link naar 4 profielfilmpjes. Elk filmpje duurt 3 minuten. Dit is de link: https://www.hu.nl/profielkeuze                                                                                                                                                                                                                             Zou u samen met uw zoon/dochter dit filmpje kunnen bekijken?
  • De leerlingen hebben hun account in droomloopbaan geactiveerd. Ze kunnen thuis aan het werk met hun “digitale envelop” die te vinden is onder de knop “Profiel”.                                                                                                                                                                                                                                                                                  Na de herfstvakantie gaan we in de mentorles opdrachten maken die in Droomloopbaan klaarstaan en die betrekking hebben op de profielkeuze.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Interesses, capaciteiten, studies en beroepen staan centraal.                                                                                                 
  • Zoals u tijdens de eerste ouderavond heeft gehoord is er een planning en een activiteitenkalender rond de profielkeuze.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Daarin staat dat we toewerken naar 22 en 23 maart. Op 1 van die data wordt door de leerlingen de profielkeuze op school ingevoerd. Die data hebben de leerlingen in hun agenda gezet.
  • Inhoudelijke informatie voor de ouders over de profielen volgt in november 2020.