dinsdag 25 augustus 2020

Klas 1, 2, 3: Meepraten en beslissen over school? Solliciteer!

Aan de leerlingen van CSG Comenius Mariënburg

Betreft: verkiezingen deelraad Mariënburg

Beste leerlingen,

Komend schooljaar komt er een deelraad voor de medezeggenschap op de locatie Mariënburg. We zijn op zoek naar drie leerlingen die in deze raad willen zitten. Dat kun jij ook zijn! 

In deze raad zitten ouders, leerlingen en personeel. Deze raad ontvangt plannen van de directie en mag daarover advies geven. Soms heeft de raad ook instemmingsrecht. Dat betekent dat een plan alleen uitgevoerd wordt als de deelraad dit goed vindt.

De voorstellen kunnen gaan over:

· de besteding van geld;

· de kwaliteit van het onderwijs;

· onderwijstijd;

· invoering van nieuwe plannen.

Leerlingen die nieuw in de medezeggenschapsdeelraad worden gekozen kunnen een cursus volgen. Leden worden voor vier jaar gekozen, maar het lidmaatschap stopt als je niet meer op school zit. De raad vergadert ongeveer om de vier tot zes weken. De vergaderingen vinden doorgaans plaats op woensdagmiddag vanaf 16.00u. Als je lid wilt worden van de deelraad, stuur dan een mail naar mr-mar@cvo-nwf.nl. In de mail graag vermelden: je naam, adres, telefoonnummer en klas. Als er meer aanmeldingen zijn dan vacatures, dan maken verkiezingen uit wie er in de mr komen. Je kunt je aanmelden t/m vrijdag 28 augustus, 15.00u.

Als je meer informatie wilt, benader ons dan gerust (zie onder).

We hopen dat je zo voldoende informatie hebt ontvangen.

Met vriendelijke groet,

de verkiezingscommissie,

Anita Boersma (a.boersma@cvo-nf.nl ) Patrick Hollander (p.hollander@cvo-nf.nl )