dinsdag 11 februari 2020

Margje Woodrow op bezoek in de mediatheek van Mariënburg

Luisteren naar de verhalen achter ‘Buitenspel’ en ‘3PAK’
Op woensdag 29 en donderdag 30 januari verwelkomden wij auteur Margje Woodrow in onze mediatheek. Daar hield zij met veel enthousiasme op woensdag een presentatie voor onze eersteklassers en op donderdag voor onze derdeklassers. Haar spannende verhalen zorgden ervoor dat de zaal steeds muisstil was!


Over haar nieuwste boek ‘Buitenspel’, waarover ze vertelde aan de leerlingen uit klas 1, zegt Margje zelf: ‘Dit is mijn beste en spannendste boek tot nu toe!’. In dat boek, waarin Nynke en Jimmy met hun voetbalteams op trainingsweekend gaan, speelt iedereen zijn eigen wedstrijd. Margje laat de lezer nadenken over vragen als: wanneer ga je je grens over? Of die van een ander? Na afloop konden leerlingen het boek direct aanschaffen én laten signeren. Kinderboekhandel De Toverlantaarn uit Leeuwarden had speciaal voor deze gelegenheid een stapel boeken klaargelegd in de mediatheek.

Op donderdag waren de leerlingen uit klas 3 aan de beurt. Aan deze leerlingen vertelde ze over het verhaal dat ze schreef voor 3PAK, een geschenkbundel met korte verhalen dat wij cadeau doen aan onze derdejaars leerlingen. Zelf is ze waanzinnig trots dat ze een verhaal voor deze bundel heeft mogen schrijven. En wij? Wij zijn waanzinnig trots dat Margje ook dit jaar weer bij ons op bezoek is geweest!