dinsdag 10 september 2019

Klas 2: Als je uit de les wordt gestuurd

Dit geldt natuurlijk niet voor jou, maar stel dat je toch uit de les wordt gestuurd? Wat moet je dan doen? En wat voor gevolgen heeft dat?

Lokaal 13

Als je je niet houdt aan de afspraken met de docent en je wordt er uitgestuurd, dan moet je het volgende doen:

 · Spreek je docent niet tegen, je gaat niet in discussie over de beslissing. Je pakt je tas en vertrekt met een rode kaart. Na de les kun je het bespreken.

 · Je gaat direct naar lokaal 13. Van de absentiecoördinator, mevrouw Sjerp, krijg je een verwijderbrief waarop je invult wat er volgens jou is gebeurd tijdens de les.

· In lokaal 13 ga je daarna stil aan het werk zonder mobiele telefoon.

· De verwijderbrief lever je vóór het einde van die les in bij de docent die je eruit gestuurd heeft.

· De docent bespreekt met jou de consequentie van jouw handelen. Dit wordt op de kaart genoteerd en door de docent en door jou ondertekend. De docent houdt zorgt ervoor dat de verwijderbrief bij de coördinator komt.

 · Vanaf de 3e keer verwijderd krijg je een lesuur corvee. Dit wordt direct ingepland door mevrouw Sjerp. Mw. le Clercq wordt op de hoogte gebracht. Dus bij elke verwijdering vanaf de 3e keer volgt corvee

 · Na 3 keer verwijderen volgt er een gesprek met de coördinator. Een gesprek met de coördinator, lesgevende docent en de leerling vindt plaats als de verwijdering meerdere keren bij dezelfde docent heeft plaats gevonden.