zaterdag 2 februari 2019

Margje Woodrow te gast in de mediatheek van Mariënburg

‘Hoe gek het ook gaat in mijn boeken, het moet wel allemaal echt gebeurd kunnen zijn’

 ‘Ik test alles waar ik niet helemaal zeker van ben, want als ik het verkeerd opschrijf, leest het niet alsof het echt gebeurd is.’ Het publiek van Margje Woodrow - alle eerstejaars havo- en vwo-leerlingen van Klein Mariënburg– hing vrijdagochtend 25 januari aan haar lippen. 

Met een flinke dosis enthousiasme en veel inlevingsvermogen vertelde Margje over van alles en nog wat. Over hoe ze zelf was als puber, over wat de reden was dat ze ging schrijven, waar ze haar inspiratie vandaan haalt… Zelfs over het boek dat ze nu nog aan het schrijven is, liet ze hier en daar wat los.

‘Ik schrijf zo, dat er een filmpje in jouw hoofd komt. En omdat jij wilt weten hoe het afloopt, moet je wel verder lezen.’ Want spannend, dat zijn Margje’s boeken. Haar jeugdthrillers gaan in de boekhandels als warme broodjes over de toonbank. Ook Kinderboekhandel de Toverlantaarn uit Leeuwarden verkocht afgelopen vrijdagochtend, na afloop van haar presentatie, tientallen exemplaren van haar boeken ‘Verwoest’ en ‘Snitch’ (haar meest recente boek).

‘Snitch’ is zelfs genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2019. Ook Klein Mariënburg doet mee aan het Jonge Jury-project. Al sinds een paar weken zijn de eersteklassers druk bezig met het lezen van deze boeken. Hun favoriete titel(s) kunnen ze nog tot 30 april doorgeven via de website van de Jonge Jury (jongejury.nl).

Het Jonge Jury-project wordt afgesloten op 5 juni 2019: de dag waarop de Prijs van de Jonge Jury wordt uitgereikt aan de schrijver van het boek met de meeste stemmen. Spannend voor Margje… of zit ze al helemaal safe na haar bezoek aan onze school?