woensdag 14 juni 2017

De winnaar van de Jonge Jury 2017 is bekend!

Alle NEGEN eerste klassen van onze school hebben meegestemd. Jongeren tussen de twaalf en zestien jaar in de onderbouw van het voortgezet onderwijs werden dit schooljaar uitgedaagd om de elf Leestips te lezen en vervolgens te stemmen op hun favoriete boek. Tot 1 mei konden zij op deze boeken stemmen en zo bepalen wie de Prijs van de Jonge Jury kon winnen. De titels waarop gestemd kon worden, moesten in de periode van augustus 2015 tot en met december 2016 zijn verschenen. De drie boeken met de meeste stemmen die genomineerd waren voor de Prijs van de Jonge Jury 2017 zijn:

Haaieneiland – Rob Ruggenberg (Querido Kinderboeken)
Kapot – Carry Slee (Uitgeverij Moon)
Schuld – Mel Wallis de Vries (De Fontein)

De Prijs van de Jonge Jury is gewonnen en uitgereikt aan Mel Wallis de Vries met het boek Schuld tijdens de Dag van de Jonge Jury op 7 juni. Het was een geweldige dag. Naast de prijsuitreiking was er op dit evenement nog veel meer te beleven.

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsproject voor jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Samen met Stichting Lezen, Passionate Bulkboek, boekhandel De Toverlantaarn wil CSG Comenius in 2018 de Dag van de Jonge Jury naar Leeuwarden halen. Dan bestaat de Leeuwarder Jonge Jury 20 jaar en is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa.

Op donderdag 29 juni komt als feestelijke afsluiting van ons eigen Jonge Jury project op school auteur Eva Burgers langs. Alle eerste klassers maken kennis met haar spannende boeken tijdens een presentatie. Eva Burgers is in het dagelijks leven rechercheur bij de Politie.