woensdag 5 april 2017

Rekenvaardigheid

De afgelopen weken zijn er weer rekentoetsen gemaakt door klas 1 en 2. Opnieuw zijn we erg tevreden over de behaalde resultaten en de getoonde inzet van de meeste leerlingen.

Het doel van de rekentoetsen is echter vooral om achterstanden op te sporen in de rekenvaardigheid.
De gemiddelden die bij voorgaande periodetoetsen (iedere periodetoets bestaat uit 3 hoofdstuktoetsen) werden ingevoerd gaven ons zodoende niet het gewenste inzicht. Om deze reden hebben we deze keer de cijfers van de verschillende hoofdstuktoetsen los ingevoerd in Magister (en zijn de wegingen van de voorgaande periodetoetsen verhoogd, om deze wel gelijk te verdelen). 
Mocht een leerling op 1 van de hoofdstukken​ een onvoldoende hebben behaald, volgt er een uitnodiging voor Maatwerk. Deze uren zijn verplicht. De maatwerkuren zijn altijd op het 1e uur. Dit uur is vanaf volgende week in het rooster te zien. Houdt deze zodoende goed in de gaten.

Indien het maatwerkuur samenvalt met andere verplichtingen (die niet in het rooster staan) aub zo spoedig mogelijk contact opnemen met de coördinator (n.bijkerk@csg-comenius.nl).

Een datum en tijd voor inhaaltoetsen worden aan het eind van volgende week via de blogspot gecommuniceerd.

Met vriendelijke groet,
Dhr. Bijkerk
Coördinator rekenen onderbouw