zaterdag 5 november 2016

Rekentoets

Komende week worden de eerste toetsen afgenomen voor rekenvaardigheid. Hierbij per leerjaar nog een aantal mededelingen:

Klas 1:
  • De toetsen zijn maandag a.s.  (7-11). Gezien alle leerlingen een persoonlijk rooster hebben is afgesproken dat alle leerlingen verzamelen in de kantine (zodra rekenen op je rooster staat). In de kantine zal worden omgeroepen in welke computerruimte je verwacht wordt. 
  • Er is enige onduidelijkheid ontstaan over de eerste (diagnostische) toets. Deze telt niet mee als cijfer. Gezien deze toets echter veel overlap heeft met de toets van aankomende maandag is besloten het hoogste cijfer te laten tellen. Door de toets van maandag kan je cijfer dus alleen maar omhoog gaan!
Klas 2:
  • De toetsen zijn dinsdag en woensdag a.s. (7 en 8 november). Dit is een week eerder dan in de informatiebrief staat (als het goed is, is dit via de mentor of tijdens wiskunde ook al besproken).
  • Nog maar weinig leerlingen zijn volledig klaar met het doornemen van de hoofdstukken voor de toets. Dit terwijl de hoofdstukken 'breuken' en 'hoofdrekenen' over het algemeen als moeilijk worden ervaren door de meeste leerlingen. AUB goed oefenen dus nog!
Bij vragen aub. mailen: n.bijkerk@csg-comenius.nl

Met vriendelijke groet,
dhr. Bijkerk

Coördinator Rekenen onderbouw