donderdag 3 november 2016

Klas 1: informatie projectweek

Volgende week heb je geen les volgens het lesrooster, maar heb je verschillende activiteiten en projecten. Je hebt gisteren of vandaag je persoonlijke lesrooster gekregen. Dit rooster moet je heel goed bewaren (maak er bijvoorbeeld ook een foto van met je mobiel), want je doet komende week niet alle activiteiten met je klasgenoten.

Hieronder een korte toelichting per activiteit:

Verkeer
TeamAlert komt op maandag 7 november voor de uitvoering van het project Kruispunt naar Mariënburg. Kruispunt is een debatproject van de verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert om je te laten realiseren hoe kwetsbaar je in het verkeer bent. Aan de hand van filmpjes, stellingen en ervaringen van je medeleerlingen, ga je met elkaar in discussie over verschillende onderwerpen op het gebied van verkeersveiligheid. Je kunt je voorbereiden op  www.teamalert.nl/projecten/kruispunt.
Het debat gaat over de volgende stellingen:
Stelling 1: Het gebruik van mobiele telefoons op de fiets moet verboden worden!
Stelling 2: Zonder fietsverlichting kan ik veilig de weg op.
Stelling 3: Meisjes gedragen zich veiliger in het verkeer dan jongens.

Rekentoets
De afgelopen weken heb je je met het programma Studyflow voorbereid op de rekentoets. Op je rooster staat geen lokaal. Op het tijdstip dat er rekentoets op je rooster staat, ga je naar de kantine. Daar krijg je te horen naar welk lokaal je moet gaan.

Carrousel Talentstromen
Een paar weken geleden heb je 4 Talentstromen uitgekozen waarvan je de carrousel wilde volgen. Op je rooster zie je deze staan. De week na de carrousel krijg je een keuzeformulier en geef je aan welke Talentstroom je graag wilt gaan volgen vanaf eind januari.

CITO
Komende week maak je 8 CITO toetsen. De toetsen zijn bedoeld om je leervorderingen, je ontwikkeling, op bepaalde onderdelen bij te houden. Ze tellen niet mee voor een cijfer. Neem een potlood, gum, rekenmachine, geodriehoek en leesboek (voor als je eerder klaar bent) mee.

Aqua Zoo
Je brengt een bezoek aan Aqua Zoo om daar een biologieles te volgen. Het is de bedoeling dat je deze dag op de fiets naar school komt, neem bij slecht weer regenkleding mee. Wat je nodig hebt en moet doen tijdens deze les hoor je van je biologiedocent. Als er "reizen" staat op je rooster, zorg je dat je met je fiets klaarstaat aan het begin van het schoolplein.

Voor klas A1A/A1B/A1C/A1D WON-projecten (Moendoes en wetenschapsquiz)
Je maakt kennis met aspecten van onderzoek en wetenschap en de verschillende manieren die er zijn om informatie te verzamelen.

Voor klas H1A/H1B/H1C/H1D/H1E een workshop (in plaats van de film die op je rooster staat).