maandag 16 november 2015

Schoolfinale First Lego League (klas 2 R&D) do. 19 november

De afgelopen weken hebben de zes teams van R&D grote vorderingen gemaakt. De leerlingen zijn duidelijk in een nieuwe fase terecht gekomen, waarbij de leerlingen steeds meer gebruik maken van elkaars krachten. Ook zien we regelmatig een groepje leerlingen na lestijd of in een tussenuur nog even werken aan hun project voor de FIRST LEGO League (FLL®). Met nog een paar dagen te gaan voor de schoolfinale neemt de spanning dan ook toe.  
 
Schoolfinale FLL
Van de deelnemende leerlingen zijn ouders, broertjes, zusjes en klasgenoten van harte uitgenodigd voor de schoolfinale. Deze is op donderdag 19 november a.s. van 19:00 – 21:00 op Mariënburg. Die avond presenteren de teams hun onderzoek en strijden alle Comenius teams met hun robot tegen elkaar. Na afloop is dan ook bekend welke teams er doorgaan naar de regiofinale van zaterdag 28 november.

Regiofinale FLL Fryslân
Op zaterdag 28 nov. vindt tussen 10:00-15:30 op Mariënburg alweer de derde Friese regiofinale plaats. Bijna 20 teams zullen die dag tegen elkaar strijden. De winnaar mag door naar de Benelux-finale. Vorig jaar heeft één van onze R&D teams het zover geschopt!
 
 
 
 

Met vriendelijke groet,
Mevr. de Wit en men. Dekkers, coaches First Lego League / R&D

 Vast sfeer proeven?
- Mooi filmpje van de Regiofinale 2014 op CSG Comenius: https://youtu.be/dArb8zNxLps (tip!)

Over de FIRST LEGO League
De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.