donderdag 6 november 2014

Schoolfinale First Lego League (R&D) maandag 17 november

De afgelopen weken hebben de drie teams van R&D klas 2 grote vorderingen gemaakt. De leerlingen zijn duidelijk in een nieuwe fase terecht gekomen, waarbij de leerlingen steeds meer gebruik maken van elkaars krachten. Ook zien we regelmatig een groepje leerlingen na lestijd nog even werken aan hun project voor de FIRST LEGO League (FLL®).
Met nog anderhalf week te gaan voor de schoolfinale neemt de spanning dan ook toe.

Daarnaast hebben de leerlingen kennis gemaakt met het team van de Esdoorn. Die dag kregen ze ook tips en trucs van meneer van Gerven, van de landelijke organisatie van de FLL. Coaches de Wit en Bosch kregen een speciale FLL ‘Comenius coach pet’.

Schoolfinale FLL
Van alle deelnemende leerlingen zijn de ouders, broertjes, zusjes en klasgenoten uitgenodigd voor de schoolfinale. Deze is op maandag 17 november a.s. van 16:30 – 18:00 op Mariënburg. Die middag strijden alle Comenius teams tegen elkaar. Na afloop is dan ook bekend welke teams er doorgaan naar de regiofinale van zaterdag 29 november.

Regiofinale FLL Fryslân
Zaterdag 29 nov. vindt tussen 10:00-14:30 op Mariënburg de regiofinale plaats. 8 Teams zullen dan tegen elkaar strijden. De winnaar gaat door naar de Benelux-finale!



Met vriendelijke groet, 
Mevr. de Wit en men. Dekkers, coaches First Lego League / R&D

Vast sfeer proeven?
- Mooi filmpje van de Regiofinale 2013 op Comenius: http://youtu.be/UHuKOeEyc0Q (tip!)

Over de FIRST LEGO League
De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.