donderdag 6 juni 2013

Mission Olympic: finale 31 mei

Afgelopen vrijdag was het weer zover! In Amsterdam werden de finales van 20 verschillende sporten gehouden door scholen in heel Nederland. In de afgelopen periode zijn er overal in Nederland voorrondes gehouden in allerlei verschillende sporten en de winnaars van die voorrondes mochten nu in Amsterdam strijden voor het Nederlands kampioenschap onder scholieren.In de voorrondes heeft onze school meegedaan aan badminton, korfbal, floorball, veldloop, zwemmen en tennis. Tijdens de finales in Amsterdam hadden we bij de veldloop, floorball, zwemmen en badminton nog leerlingen in de strijd!

Na een mooie opening in het Olympisch Stadion van Amsterdam met medewerking van Epke Zonderland, Ireen Wust en Pieter van de Hoogeband, gingen alle sporters onderweg naar hun sportevenement.

Onze badmintonners (Melissa Zeijlemaker, Britte Meinema, Stan Vaatstra (esdoorn) en Daan Veldhuis werden knap 3e van Nederland bij de categorie klas 3 en 4 recreanten. Bij het zwemmen behaalde Carolien Baarda een 2e plaats en dus zilveren medaille. Ze moest 2 afstanden en verschillende slagen zwemmen en werd in dit klassement keurig 2e!

Bij de veldoop hadden we ook nog een podiumplaats. Lisa Muiser van de esdoornlokatie werd heel knap 2e bij de meiden klas 2 (ze zit overigens nog maar in klas 1!) . Verder hadden we nog een aantal top-10 lopers en dat is buitengewoon knap in een sterk en groot deelnemersveld van zo’n 85 tot 105 lopers per categorie. Bennie Dijkstra werd knap 4e bij de jongens klas 1 en miste het pdium dus net. Irene Kalter werd 5e bij de categorie meiden klas 4 en hoger. Een 6e plaats was er voor Saja de Haan bij de jongens klas 4 en hoger. Ons schoolteam floorball meiden werd uiteindelijk 7e en dat was met dit toch jonge team in dit deelnemersveld heel knap!

Na alle inspanningen bij de verschillende sporten, werd de dag afgesloten in het Olympisch stadion. Hier kon nog even gedanst en gehost worden op een optreden van Sharon Doorson. Mooi is ook om te zien dat op zo’n dag met al die sporters (dik 5000 deelnemers) er veel contacten ontstaan tussen leerlingen van verschillende scholen. Opnieuw een bewijs dat sport verbroederd!