zondag 17 maart 2013

Terugblik op het voorronde toernooi badminton incl. foto's en video

Met 17 leerlingen (4 teams) en drie begeleiders zijn we dinsdag 12 maart in Haarlem geweest om deel te nemen aan het voorronde toernooi badminton. De winnaars in iedere categorie zijn verzekerd van deelname aan de finaledag Mission Olympic in Amsterdam op vrijdag 31 mei.
Elk badmintonteam bestaat uit minimaal 4 spelers, 2 jongens en 2 meisjes. Elke wedstrijd bestaat uit 5 partijen; een herenenkel, damesenkel, herendubbel, damesdubbel en een gemengd dubbel. De wedstrijden werden gespeeld in een echte badmintonhal, een prima locatie. In alle categorieën werd er zeer sportief en met veel plezier gespeeld.

Om de foto's van het toernooi te bekijken, klik hier. Deze link gaat naar de video opname.

Onze teams hebben het uitstekend gedaan. We hadden twee teams in de finale, waarvan het team klas 3/4 recreatie uiteindelijk kampioen werd. Dit team gaat onze school dan ook vertegenwoordigen in Amsterdam. Het team bestaat uit Britte Meinema, Melissa Zeijlemaker, Daan Veldhuis en Stan Vaatstra.

Ons recreatieteam klas 1/2 moest het in de finale opnemen tegen het team, welke in de poulefase ook al te sterk bleek. Toch een mooie tweede plaats!

Het competitieteam klas 3/4 wist op drie puntjes na net niet de finale te halen. Heel erg jammer want ze waren eigenlijk beter dan het andere team, wanneer je alle resultaten hierbij in ogenschouw neemt. Helaas telden alleen de onderling gemaakte punten.

Het recreatieschoolteam werd netjes tweede in de poule, maar dus niet goed genoeg om de finale te spelen.