donderdag 17 januari 2013

Actiedag Alpe d'Huzes 6 maart a.s.


Woensdag 5 juni 2013 gaan we met 5 docenten van Comenius een poging doen om driemaal de Alpe d’Huez in Frankrijk te beklimmen. Hiermee ondersteunen wij het goede doel, het KWF kankerfonds. Mevr. F. Oud, dhr. H. Kleissen, dhr. G. van Dam, dhr. S. Oosterop en ondergetekende gaan deze uitdaging aan. Om hieraan mee te kunnen doen moet er veel geld ingezameld worden. Minimaal 15.000 euro, maar we streven naar 30.000 euro.


Vroeg of laat, dichtbij of wat verder af, allemaal hebben of krijgen we te maken met de ziekte kanker. Nog niet zo lang geleden was dit in de meeste gevallen een dodelijke ziekte. Gelukkig zijn tegenwoordig vele vormen van kanker te genezen. Hiervoor is goed onderzoek erg belangrijk.

De stichting Alpe d’HuZes is vanaf 6 juni 2006 bezig hiervoor extra geld in te zamelen. Vanaf dat jaar is een aantal mensen gestart met de beklimming (6X) op de fiets van de beroemde Nederlandse Alp. Dit initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een mega evenement, met veel aandacht in de media. Vorig jaar was er een recordopbrengst van ruim 32 miljoen.
 
Om dit geld bij elkaar te krijgen gaan we met de vakgroep l.o. een grote actie organiseren. Om te beginnen op locatie Mariënburg op woensdag 6 maart. De andere locaties volgen op een nog te bepalen datum. Tijdens deze actiedag willen we alle leerlingen en personeel in beweging brengen voor het goede doel. We zullen verschillende bewegingsactiviteiten aanbieden, waaruit je kunt kiezen: wandelen, hardlopen, schaatsen, spinning, zwemmen en bewegen op muziek. Meer informatie hierover volgt uiteraard nog.

Wanneer we allemaal ons best doen en zoveel mogelijk sponsors hiervoor weten te vinden kunnen we ons doel realiseren en maken we het mogelijk dat er nog meer en beter onderzoek kan plaatsvinden naar kanker.

Met sportieve groet,
Hessel de Jong, docent l.o.