maandag 20 februari 2012

2e klas havo: voorstelling Social media

Vandaag hebben de 2e klassen Havo een educatieve voorstelling over het gebruik van social media (Hyves, Facebook en Twitter) gezien. De voorstelling is gegeven door 2e en 3e jaars studenten van het Frieland College, D'drive Artiest Drama te Leeuwarden.
Op humoristische wijze werden de concequenties van het gebruik ervan aan het licht gebracht. Voor foto's van de voorstelling klik op deze link.

Wat de leerlingen ervan vonden:
Laura Siccama H2D: De voorstelling was goed gespeeld. Ook het onderwerp was goed gekozen. De personages speelden hun karakter goed. Ik heb geleerd dat je niet alles op hyves en facebook kunt zetten, omdat je hier problemen mee kunt krijgen. Het is leuk om social media te gebruiken, maar je moet er wel mee oppassen.
Anique de Wit H2D: Het onderwerp was heel bruikbaar. Iedereen maakt wel gebruik van social media, en heel veel kinderen plaatsen er veel op. Het is dan juist goed om hier aandacht aan te besteden, wat je wel of juist niet erop kunt plaatsen.

Waar ging de voorstellling over:
Wanneer de zestienjarige Sarah door een van haar twitter-posts word uitgekozen als kandidaat in de spelshow Beslist neemt haar leven, dat zo op rolletjes lijkt te lopen even een hele andere wending. Ze moet het opnemen tegen haar beste vriendin in deze quiz vol snelle vragen. De vragen die in eerste instantie feitelijk lijken, blijken later een stuk persoonlijker te worden.  Ze word geconfronteerd met de foto's en teksten die ze de afgelopen tijd, soms zonder na te denken, op internet heeft gezet. Ook de frustraties die zij over haar beste vriendin heeft geuit komen aan het licht waardoor de twee meiden, voorheen zulke goede vriendinnen, in een rechte lijn tegenover elkaar komen te staan. Sarah zal moeten kiezen tussen haar sociale en haar social media leven.