vrijdag 21 januari 2011

Poëzieworkshop Ted van Lieshout


Woensdag 19 januari heeft Ted van Lieshout, schrijver, dichter en illustrator, lezingen gegeven in de tweede klassen Havo en Atheneum. Klik hier voor de foto's.
Na deze middag schreef Ted van Lieshout het volgende op zijn blog:



















Ted van Lieshout studeerde in 1980 af als illustrator aan de Gerrit  Rietveld Academie in Amsterdam, maar begon al met tekenen toen hij op het voorgezet onderwijs zat. Hij heeft de leerlingen verteld over zijn eigen loopbaan. Hij wilde popster, schrijver en tekenaar worden. Twee van deze doelen heeft hij verwezenlijkt. Hij liet zien dat hij zijn agenda’s jarenlang als  tekenboekjes gebruikte. Hij vertelde enthousiast over zijn carrière, las voor uit eigen werk, vertelde dat je een gedicht kunt schrijven door te metselen of juist te schrappen, over scenario’s met clichétaal en beeldsonnetten. Leerlingen en docenten werden ingeschakeld om verschillende (hilarische) scenario’s voor te dragen. De leerlingen toonden een prima belangstelling en hebben leuk mee gedaan. Ze hebben zelfs de schrijver op leuke manieren van z'n à propos gebracht, door hele goede opmerkingen te plaatsen en goede vragen te stellen. Het was een geslaagde middag.

Ted van Lieshout heeft de afgelopen 25 jaar veel geschreven en geïllustreerd en hiervoor verschillende prijzen en  onderscheidingen gekregen. Bekijk hier zijn website: http://tedvanlieshout.info/