dinsdag 1 maart 2011

Laatste reminder meiden klas 2: GIRLSDAY

Een tijdje terug heeft dit bericht al op de blogspot gestaan: je hebt t/m uiterlijk volgende week maandag 7 maart de tijd om je aan te melden voor Girlsday!

Volgend jaar rond deze tijd zit je volop in het keuzeproces van de profielkeuze. Het 'profiel' is, kort gezegd, het vakkenpakket waarmee je vanaf klas 4 richting je eindexamen gaat. Dit kan medebepalend zijn voor de vervolgopleiding die je kunt gaan doen op HBO of universiteit. Een erg belangrijke keuze dus. Het lijkt nog zo ver weg, maar komt o zo snel dichtbij ...

Natuurlijk word je zo goed mogelijk voorgelicht, zodat je een profiel kunt kiezen dat het beste bij je past. Normaal beginnen we daar mee in klas 3, maar daar waar mogelijk doen we dat eerder. Zoals nu rondom de zgn. 'Girlsday'. 

Meiden die een Iphone-applicatie ontwerpen. Meiden klussend aan een robotdiertje. Meiden die hun eigen DNA zichtbaar maken. Meiden die hun eigen stad van de toekomst vormgeven. Techniek niks voor meiden? Natuurlijk wel! De bedoeling van Girlsday is meiden te stimuleren een profiel te kiezen waar veel exacte vakken (denk aan natuur- of scheikunde) op het programma staan. Bekijk dit filmpje maar eens van meiden van een 2e klas uit Amsterdam:


Girlsday is een Europees initiatief om meisjes kennis te laten maken met techniek, ICT en bèta (de exacte vakken, zeg maar). Tijdens Girlsday openen tal van technische bedrijven en instellingen hun deuren voor meiden, zodat ze kunnen deelnemen aan uiteenlopende activiteiten en kennis kunnen maken met technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Een excursie naar een bedrijf kan 2 tot 3 uur duren, of de hele dag. De dag vindt jaarlijks plaats in de maand april. In 2011 is dit op donderdag 14 april.

Heb je als meisje uit klas 2 interesse om deel te nemen aan Girlsday? Je kunt je aanmelden bij mevrouw le Clercq! Aangezien het ook onder schooltijd plaats zal vinden, moet je je aan laten melden door je ouder/verzorger. Dit kan via een e-mail:
 l.leclercq@csg-comenius.nl . Aanmelden kan t/m 7 maart!

Check ook: http://www.girlsday.nl/ en klik op deze link om de informatiefolder te downloaden. Opgelet: in de folder staat dat je je via de site op moet geven. Doe dat dus niet (zie hierboven)!